Kind met koorts | Vaccinatiecursus

Cursus kind met koorts & vaccineren

Iedere huisarts krijgt regelmatig te maken met een kind of zuigeling die zich met koorts presenteert. De een betreedt deze situatie met een zelfverzekerd gevoel, de ander voelt zich wat minder comfortabel. Deze cursus geeft de huisarts handvatten om het kind met koorts zonder twijfel te benaderen en zo het kind “at risk” te leren onderscheiden van het kind waarbij rustig afgewacht kan worden.

Om dit gevoel van zelfverzekerdheid te krijgen richt de cursus zich op een aantal zaken: huisartsen inzicht geven in de rijping van het immuunsysteem, het verbreden van kennis over virale en bacteriële verwekkers op verschillende leeftijden en leren onderkennen van verschillende oorzaken van koorts bij het kind. Ook gaan we in op de waarde van een CRP en komt aan bod wat te doen bij kinderen met een afweerstoornis of afweeronderdrukkende medicatie.

De belangrijkste bescherming voor gevaarlijke infecties krijgt het kind nog altijd door vaccinaties. De laatste tijd duikt het vaccineren toenemend op in de media en daalt het percentage van de “herd immunity” gestaag. Veel zorgverleners krijgen te maken met ouders die overwegen hun kind niet te laten vaccineren. Hoe trek je deze ouders toch over de streep? In deze cursus wordt ingegaan op de waarheden en fabels rondom (Covid-19)- vaccinaties, de achtergronden van het nut van vaccinatie, als mede de twijfels. Maar vooral richt de cursus zich op het vergaren van praktische tips en “strijdmiddelen” om ouders toch te overtuigen van de noodzaak van vaccinaties.

Indicaties

Bijwerkingen

Therapie

Edward Jenner – uitvinder van de vaccinatie

Programma

Programma Dag 1
09:00 Inschrijving en Ontvangst
09:30 Introductie
09:40 Infectieuze koorts bij het kind
10:15 Rijksvaccinatieprogramma, welke ziektes?
11:00 Pauze
11:30 Hoe werkt een vaccinatie?
12:15 Lunch
13:00 Waarheden en mythen over vaccinaties
13:45 Werkgroep 1: Kind met vlekjes
Werkgroep 2: Kind met koorts
15:00 Pauze
15:30 MIS-C na COVID-19
16:15 Quiz
17:00 Afsluiting en borrel

Sprekers

Informatie

De eerstvolgende nascholing zal plaats vinden op vrijdag 11 februari 2022 in Amstel Boathouse in Amsterdam. 

Inschrijving voor de cursus vindt uitsluitend elektronisch plaats, via de paarse link rechtsboven ‘Inschrijven’. Deelname aan de cursus is pas definitief na registratie en ontvangst van het verschuldigde inschrijfgeld. Een bevestiging wordt u na ontvangst van betaling toegezonden.
(De prijs van de cursus is inclusief koffie, thee, lunches, borrel, en abstract boek, excl. hotel.)

BETALING
Betaling vindt plaats via iDEAL of creditcard.

2022 Euro
Huisarts, Revalidatiearts, Specialist Ouderengeneeskunde € 290
HAIO € 210
Student € 160

ANNULERING
Uitsluitend schriftelijk. Bij annulering tot uiterlijk 2 maanden voor de eerste cursusdag wordt het overgemaakte bedrag onder aftrek van €35,00 aan administratiekosten gerestitueerd. Bij annulering tot 1 maand voor de eerste cursusdag wordt 50% van het overgemaakte bedrag onder aftrek van administratiekosten gerestitueerd. Vanaf 1 maand voor de inschrijving is deze echter bindend en de kosten van de aangegeven opties zijn dan volledig verschuldigd. Bij een tekort aan inschrijvingen kan het zijn dat de cursus wordt afgelast onder restitutie van het volledige bedrag.

ACCREDITATIE
Deze cursus is geaccrediteerd bij het Accreditatie Bureau Cluster 1 (Huisartsen, specialisten ouderengeneeskunde en artsen voor verstandelijk gehandicapten) voor 6 punten

Wij heten u bij dezen van harte welkom.

Locatie

Amsterdam

Amstel Boathouse

Het Amstel Boathouse is een veelzijdige locatie, maar valt nog meer op dankzij zijn mooie ligging in het Martin Luther Kingpark. Het uitzicht over de Amstel is magnifiek, je bent er echt even uit. Het Amstel Boathouse is goed bereikbaar met de auto en er is voldoende parkeergelegenheid.

Amsteldijk 223
1079 LK Amsterdam
tel: 020 221 1505

http://www.amstelboathouse.nl